Tre tips för dig som vill dricka whisky i Stockholm

Whisky är en populär dryck och många som gillar att njuta av den bärnstensfärgade vätskan finner också att den har en intressant historia. Att njuta av ett glas går förvisso att göra i godan ro i hemmet men för dig som vill dricka whisky i Stockholm, och kanske lära dig något nytt eller hitta en helt ny favorit, finns bland annat spännande provningar att delta i.

Dricka whisky i Stockholm? Gå på whiskyprovning!

För den whiskyfantast som vill dricka whisky i Stockholm finns det gott om möjligheter att delta i en eller flera provningar. På en sådan är det vanligt att deltagarna får provsmaka flera olika sorter men även lära sig mer om dessa och hur dom framställs. Det kan alltså vara en intressant upplevelse för den som är förtjust i drycken och det finns flera typer av aktörer som erbjuder provningar, bland annat:

  • Restauranger
  • Barer
  • Upplevelsearrangörer

Tänk på att det kan vara bra att boka ett tag i förväg för att försäkra en plats vid det aktuella tillfället.

Barer och restauranger

För den som vill dricka whisky men som inte kan eller vill delta i en provning finns förstås andra alternativ. Dom flesta barer, pubar och restauranger har en eller ett par olika sorter – dock är det många som bara serverar dom vanligaste, och kanske inte lika fina sorterna.

Däremot finns både barer och restauranger som har whisky som specialitet så för den som vill dricka whisky av det finare slaget kan det vara en idé att leta upp några av dessa. Flera av dom specialiserade barerna erbjuder hundratals olika sorter – lätta som rökiga och irländska likaväl som svenska.

Enklaste sättet att hitta en eller flera av dessa för att dricka whisky i Stockholm är att söka på nätet, där det finns flera barguider att tillgå.

Besök ett destilleri

Det finns förvisso inget whiskydestilleri i Stockholm – dom svenska aktörer som finns är utspridda lite här och var i landet och finns bland annat att hitta på Gotland, i Örebro, Kramfors och utanför Gävle. För den som har fattat tycke för någon av dessa destilleriers egna sorter kan det dock vara värt en resa, då flera av dessa erbjuder både guidade turer och provningar.

Posted in Ny

Lämna ett svar