Inbjudningskort för bröllop

Det finns många trender när det kommer till inbjudningskort! Allt ifrån enkla och avskalade alternativ till bombastiska motsvarigheter för årets händelser. Vid större evenemang kan åtskillig tid spenderas på att ta fram exklusiva inbjudningskort som får gästen att känna sig extra välkommen. Detsamma gäller ofta inbjudningskort för bröllop. Detta är för brudparet och deras respektive familjer en stor dag! Därför är det inte konstigt att man vinnlägger sig om att det känns rätt från start. I och med att bröllopsfesten är av viss karaktär, finns det också behov av att informera tydligt om en rad frågor i samband med inbjudan. Utöver tid och plats, vilket faller sig självklart av naturen, kan man även passa på att fråga om allergier och övernattning för de som åker långväga ifrån. Ytterligare punkter att ha med i sitt inbjudningskort för bröllopet är dessa.

  • Klädsel
  • Tal
  • Presenter
  • Hålltider
  • Underhållning
  • Bar
  • Resor

Foto eller inte

Under ett bröllop tas ofta en hel del fotografier. Såväl gäster som fotograf finns ofta på plats för att spara ner en visuell och kopierbar bild av minnet. När det gäller inbjudningskortet är det en trycksak där foto sällan används. I tackkort, vilket av hävd bör skickas efter bröllopet, hör foto till traditionen även om det inte är ett strikt krav. För inbjudningskortet används ofta en bild på kyrkan, grafik, eller annan dekoration. Här är det viktigt att tydligt förmedla information och att samtidigt sätta tonen för det bröllop som planeras!

Som gäst är det viktigt att man skyndsamt svarar på denna inbjudan. Det är mycket för arrangören att ta hand om innan dagen. Oavsett om det är någonting som lejts till proffs inom bröllopsfester, eller om det är festföremålen samt föräldrar vilka står bakom dagens upplevelser, är det viktigt att snabbt få information som underlättar för planering såväl som bokning och inköp. Är det personer som åker långt för att komma till bröllopet kan man behöva boka hotellrum i tid för att försäkra sig om att alla får plats. Detta är någonting som kan bli svårt om man är ute för sent. När man skickar ut inbjudningskort för bröllopet är det bra att ha med denna information tydligt så man vet vad för sysslor som behöver hanteras innan det stora bröllopet stundar.

Lämna ett svar