Förstklassig cykelhållare från Thule

Förstklassig cykelhållare från Thule

Bland de många produkter som finns inom cykelhållare och lösningar för transporter har företag som Thule visat sig ha en rad kvalitetsalternativ. Företaget är vida känt för sina produkter inom allt från släp till takräcken. Kanske är det således inte någon överraskning att de lyckats utforma produkter som når steget längre än de alternativ som annars står till buds. När man söker efter cykelhållare finns ett flertal olika alternativ. Det är sant även om man bara tittar på det sortiment Thule erbjuder. Vad det handlar om är att definiera hur behovet ser ut. En cykelhållare som fungerar utmärkt vid längre resor och transporter, kan visa sig otympligt eller svårhanterligt om man behöver cykelhållare för daglig funktion. Vidare bör man fundera över hur många cyklar som skall få plats. Vanligtvis är cykelhållare utformade för att hantera 2-4 st.

Lås och säkerhet

Använder man bilen för att transportera cyklar under vida sträckor kan man behöva lämna fordonet från och till. Här är det viktigt att man har en cykelhållare där säkerhet är en del av utformningen. Vissa av de tidigare alternativ som finns tillgängliga i butikerna förlitar sig endast på spännband och andra tillfälliga varianter. Tittar man på Thule Velocompact 927 finns individuell låsarm för varje cykel. Vidare är cykelhållaren som sådan låst vid dragkroken på bilen. Detta ger bra säkerhet även om man skulle behöva lämna bilen över natten för att vila innan resan fortsätter.

Just denna cykelhållare är till för 1-3 cyklar. Dock kan man modifiera den med adapter för att den även skall kunna hantera 4 cyklar åt gången. Oavsett hur många cyklar man transporterar kan man använda sig av hållarens fällbara mekanik om man behöver få tillgång till bagaget. I och med att denna funktion finns tillgänglig behöver man inte stuva packningen utifrån vad man kommer att behöva först och vad som kan vara längst ner i väskorna. Allting går att nå genom att effektivt fälla undan de cyklar som fästs på hållaren. Att den även kommer med sladd för lyktor, samt hållare för registreringsnummer, gör att man får en smidig och enkel transport.

Lämna ett svar