Villalarm med ny teknik

Om du är ute efter ett nytt villalarm bör din högsta prioritet vara din familjs och din bostads säkerhet. Man skulle kunna tro att alla larmsystem är ungefär lika bra på denna punkt, men faktum är att de bästa larmsystemen bara på senare år har börjat införliva modern teknik i syfte att förbättra systemens säkerhet och pålitlighet.

Ett villalarm behöver vara tillförlitligt och effektivt för att skydda dig på det sätt som det är tänkt att göra. Du förlita dig på att systemet alltid fungerar som det ska, men dessvärre kan vissa förhållanden såsom dålig väder och strömavbrott stänga av många traditionella säkerhetssystem. Inbrottstjuvarna har dessutom lärt sig vissa enkla knep som kan göra ditt larmsystem i praktiken värdelöst.

Så fungerar ett bra villalarm

För att förstå skillnaden mellan ett bra villalarm och ett sämre, och säkrare, sådant bör man först titta närmare på larmsystemens funktioner. Säkerhetssensorer placeras runt om i bostaden för att upptäcka potentiella hot (till exempel ett fönster som går sönder). Sensorn utlöser en varning till larmets kontrollenhet, som i sin tur skickar en varning till den centrala övervakningsstationen. Personalen på övervakningsstationen skickar vid behov hjälp till din bostad.

Om ett fel skulle uppstå någonstans i denna händelsekedja skulle det förstås påverka ditt villalarms förmåga att göra sitt jobb. I många larmsystem uppstår en brist när kontrollenheten ska skicka en varning till övervakningsstationen. Om detta inte sker kommer inte ditt larmsystem kunna kalla på hjälp när du behöver det.

Därför är trådlösa villalarm säkrare

Den trådlösa tekniken har som tur är fått fäste i säkerhetsbranschen. Ett trådlöst larm är inte bara enklare att installera och hantera, utan det är samtidigt säkrare. Ett trådlöst system förlitar sig inte på kablar som löper i bostaden – kablar som en inbrottstjuv enkelt kan kapa med hjälp av en avbitartång. Det gör att ett trådlöst villalarm är säkrare än ett traditionellt larm med kablar. Även om strömmen till din bostad skulle brytas kommer ett trådlöst larmsystem fortsätta fungera. Om du är på jakt efter ett nytt larm till din villa bör du därför överväga att införskaffa ett trådlöst sådant.

Lämna ett svar