Kulturorienterad minglmat

Det finns många olika mattraditioner att närma sig för den som vill bredda smakpaletten vid en sammankomst. Klassiska och välkända smakkombinationer är ofta en fullträff oavsett vad för typ av mingel som väntar. Dock kan det vara roligt att bjuda på någonting nytt och fräscht! Bland de kulturer vi besöker under resor finns åtskilliga råvaror och smaker man har svårt att finna hemma i Sverige. Därför kan man plocka fram associationer från såväl arbetsturer som semester genom att bjuda på mat från andra länder! Asiatisk mat kan oförtjänt ofta få bära etiketten om att vara enkel och robust. Det är förvisso mycket som ligger i detta sett till den asiatiska husmansmat som många upplevt. Det finns dock en hel del delikata och sofistikerade smakkombinationer som kan framhävas i såväl kuvertsittning som när det gäller mingelmat i Stockholm. För den som vill ta ut svängarna något, är detta en intressant väg att gå!

När det gäller bufféer är italiensk eller grekisk mat vanligt förekommande. Samtidigt kan man med fördel ta inspiration från Argentina eller Marocko. Det är svårt för den som inte är proffs på mat att hitta rätt smakkombinationer. Dock kan man med hjälp av proffs inom mingelmat i Stockholm, finna all den kunskap som krävs för att man skall kunna överträffa alla förväntningar.

Fingermat eller buffé

Fingermat är ett begrepp som beskriver vad för typ av kost som avses. Detta är smårätter man äter med händerna. Ofta små och komplexa smakprofiler som gör stort intryck! Fördelen med detta som mingelmat är att man kan mingla mellan alla andra gäster samtidigt som man får en tugga från en av faten som väntar vid bort i lokalen. På så vis får man en möjlighet att förflytta sig hur man önskar i rummet utan att känna sig knuten till en viss plats.

Det finns också mingelmat som är ett steg närmare traditionell kuvertsittning. I dessa fall handlar det ofta om enklare buffémat som man kan ta med sig på en mindre tallrik. Att välja ståbord är ett sätt att tydligt understryka att det handlar om mingelmat. Storleken på de tallrikar som används är också någonting som kan ge en indikation till gästerna om att det är ett mingel och inte någonting annat. Kombinationen mat och dryck skall alltid vara fullträff för att man skall nå hela vägen med sin mingelmat. De som jobbar med mingelmat i Stockholm har stor erfarenhet och kunskap inom detta.

Lämna ett svar