Adidas skor – en partner genom livet

Adidas skor – en partner genom livet

Företaget Adidas är ett av världens största sportmärken och finns idag representerat i många olika länder i stort sett hela världen. Adidas skor har ett stort utbud av både herrskor, damskor och barnskor. Vad du än är ute efter så kan du med största säkerhet hitta det hos Adidas. De tillverkar fotbollskor, golfskor, tennisskor och till och med tofflor.

Namnet Adidas kommer från den tyske grundaren Adolf Dassler som även kallades Adi. Han skapade varumärket Adidas för snart hundra år sedan. Redan på den tiden samarbetade han med sportsmän för att få fram de bästa sportskorna i de bästa materialen.

Den klassiska Adidas skon

Adidas Stan Smith är en klassisk sneaker-modell som skapades redan på sjuttio-talet och har allt sedan dess varit omåttligt populär. Det är en mycket bekväm sportsko med perfekt passform och passar den som rör sig mycket. Samtidigt är det en mycket snygg och stilren sko som uppskattas av alla som någon gång har provat den. Ovandelen av skon är gjord i läder medan fodret är i syntetiskt skinn och på sidan finns de typiska tre perforerade ränder som är starkt förknippade med Adidas varumärke. Hälkappan är grön och den vita sulan är tillverkad av gummi.

Skon har fått sitt namn efter den berömda tennisspelaren Stan Smith som använde just dessa Adidas skor när han spelade som allra bäst.

Hur sköter man bäst sina Adidas-skor?

Skorna ska alltid impregneras med en speciell spray som är anpassad för läderskor. Impregneringen skyddar skorna och hjälper dem att stöta bort fukt och smuts. Sedan är det viktigt att skorna hålls rena. Man kan till exempel göra rent dem regelbundet med en fuktig trasa. Det går också att tvätta dem på låg temperatur i tvättmaskinen. Det är viktigt att fortsätta att impregnera skorna och göra rent dem regelbundet så kommer de att hålla mycket längre. Om Adidas skorna blir blöta så ska du inte ställa dem på ett element eller använda torktumlaren, skor torkar alltid bäst i rumstemperatur.

Adidas flaggskeppssko

Adidas superstar är en annan mycket känd skomodell från Adidas som har funnits ända sedan 60-talet. Den bär också tre tydliga ränder på sidan och är mycket allsidiga. Det är en tidsslös klassiker som alltid är modern. Skorna är mycket slitstarka och är tillverkade av tåliga material. De passar både till fest och till vardags, till klänning, shorts eller jeans och kan bäras av både kvinnor och män.

Lämna ett svar