Vilka funktioner har en gps klocka för barn?

Dagens samhälle är i allra högsta grad tekniskt – på gott och ont. Användandet av mobiltelefoner, surfplattor och annat kryper längre ner i åldrarna men det är inte alla föräldrar som är beredda att följa strömmen. Då kan en gps klocka för barn bara ett alternativ – men vilka funktioner har dessa och vilka fördelar finns med att ha en?

Vilka funktioner har en gps klocka för barn?

En gps klocka för barn kan ha många olika funktioner men exakt vilka kan skilja sig beroende på både märke och modell. Samtliga modeller har gps funktion, vilket ju namnet antyder, så att föräldrarna hela tiden kan se barnets position när klockan används.

Utöver det finns modeller som är mer eller mindre avancerade – vissa med ring- och uppringningsfunktion, meddelandefunktion och larmknapp.

Andra funktioner som kan finnas i en gps klocka för barn är:

  • Kamera
  • Spel / appar
  • Stegräknare
  • Pulsmätare
  • Sömnmonitor

Dessa klockor kan kort och gott beskrivas som lightversioner av dom smartklockor som många vuxna använder

I stället för mobiltelefon

En gps klocka för barn kan vara ett bra första steg in i den tekniska världen för dom små – i stället för en egen mobiltelefon. En klocka tappas inte bort lika lätt då den sitter fast på handleden och dessutom är dom framtagna för just barn – och för att tåla lek och stoj.

Genom att välja en modell med lite fler funktioner, så som att det finns möjlighet att ringa och ta emot samtal från den, kan barnet ha den under en längre tid utan att behovet av en mobiltelefon uppstår.

Fördelar med gps klockor

En gps klocka för barn har många fördelar – bland annat att dom är gjorda för att tåla lek och stoj som nämndes ovan. En annan stor fördel är att det kan ge en ökad trygghet för både barn och föräldrar. Ur ett föräldraperspektiv kan det kännas lugnande att veta att det går att ta reda på barnets position, till exempel på väg hem från skolan eller liknande.

För mindre barn som kanske inte rör sig mellan längre sträckor på egen hand kan det likväl vara skönt att ha en – till exempel hemma på gården. Små barn gillar att utforska och ibland räcker det att blinka till så har dom små benen sprungit över till grannen.

Posted in Ny