Jämför kattförsäkringar

Innan du börjar leta efter rätt kattförsäkring bör du fundera på vilka behov du har. Du måste veta vilka utgifter din katt kommer att få och vilken typ av försäkring du vill ha. Hur mycket skydd du vill ha beror på kattens ålder och hälsa samt hur mycket du är villig att spendera på månatliga självrisker. Dessutom måste du räkna ut hur länge du behöver försäkringen samt vilka framtida inkluderingar som kommer att ingå. I många fall kommer du att upptäcka att den mest prisvärda försäkringen är den grundläggande typen, som betalar för olycksfall, sjukdomar och cancer, och som också innehåller en årlig självrisk och ett tak för ersättningar per sjukdom.

En vanlig fördel med en kattförsäkring är att den ersätter dig för alla sjukvårdskostnader i samband med din katts sjukdom eller skada. Vissa försäkringar täcker även redan existerande tillstånd, vilket innebär att din katt inte behöver vänta på att en sjukdom som funnits på din lista under lång tid ska täckas. Dessa försäkringar är ett utmärkt sätt att skydda din katts hälsa och förhindra en katastrof innan den inträffar. Var dock noga med att läsa det finstilta. Kattförsäkringar är inte för alla katter och du bör rådgöra med din veterinär innan du tecknar en försäkring för din kattvän.

Kostnaden för en kattförsäkring varierar kraftigt, från 10 till 80 dollar per månad. De billigaste planerna, så kallade accident-only planer, täcker endast olyckor och skador och kostar omkring 20 dollar i månaden. Dessa är ett bra val om din katt är frisk men benägen att råka ut för olyckor. De täcker också katter som vistas utomhus och som tillbringar mycket tid utomhus. Premierna kan också vara överkomliga. Om du är orolig för kostnaden kan du överväga att skaffa en försäkring som betalar en fast procentsats av ersättningsanspråk.

Försäkringsplaner för katter – vad du behöver veta

Även om det är sant att kattförsäkringar är dyra är de också mycket prisvärda, särskilt om man jämför med kostnaden för en typisk husdjursförsäkring. Om du vill ha täckning för oväntade utgifter är en kattförsäkring ett utmärkt val. Till skillnad från en traditionell försäkring täcker den veterinärbesök, recept och akut behandling med ett enkelt klick. Det finns dock flera begränsningar att ta hänsyn till. Du måste troligen betala en registreringsavgift och en månatlig transaktionsavgift, och vissa planer omfattar inte valfria ingrepp.

Jämför kattförsäkringar Före detta tillstånd, som de som uppstod innan försäkringen köptes, täcks ofta inte av en djurförsäkringsplan. Generellt sett täcker försäkringsbolagen inte tillstånd som en katt redan kan ha, som hypertyreoidism, gikt och njursjukdomar. Vissa försäkringar innehåller en väntetid som täcker dessa tillstånd. Om tillståndet botas kan du kanske förlänga täckningstiden, men väntetiden kan börja om från början igen. Om du vill utöka täckningen kan du också behöva förnya försäkringen, vilket innebär att väntetiden kan börja om på nytt.

Självrisker är ett annat övervägande när det gäller försäkringar för husdjur. De flesta försäkringar har årliga gränser på 250-700 dollar, men vissa har ingen självrisk alls. Andra planer erbjuder livstidsavdrag på upp till 1 500 dollar, vilket innebär att du kan göra en skadeanmälan så många gånger du vill under året som du vill. Men tänk på att även de dyraste planerna kan fortfarande ha en månadspremie som är väl värd det. Om du vill hitta den bästa planen för ditt husdjur ska du jämföra alternativen och välja den som passar dig och din budget bäst.

Köpguide för sjukförsäkring för katter

Om du äger en katt bör du överväga att köpa en sjukförsäkring för katter. Försäkringen hjälper till att täcka kostnaderna för veterinärräkningar för din lurviga vän. De flesta försäkringar täcker kostnaderna för diagnostiska tester och behandlingar, och det finns vanligtvis inga åldersbegränsningar för katter. Det är dock viktigt att kontrollera försäkringens detaljer, eftersom vissa försäkringsbolag inte täcker redan existerande sjukdomar. Dessutom innehåller många djurförsäkringar en självrisk som du måste betala innan försäkringsgivaren börjar täcka kostnaderna.

  1. Förut existerande tillstånd är vanligtvis uteslutna från täckningen.
  2. Det innebär att alla tillstånd som din katt har innan du köpte försäkringen inte täcks om det inte tidigare har diagnostiserats eller behandlats.
  3. Vissa försäkringsgivare utesluter också förebyggande vård.
  4. Dessa inkluderar vaccin, förebyggande av hjärtmask, loppbekämpning, tandrengöring och årliga veterinärundersökningar.
  5. Dessa förebyggande åtgärder kan förhindra dyra medicinska räkningar längre fram. Och om din katt blir sjuk kommer du att omfattas även för dessa.

För att avgöra vilken täckningsnivå du behöver kan du jämföra sjukförsäkringar för katter sida vid sida. Detaljerade jämförelser sida vid sida av olika försäkringar gör det lättare för dig att se hur olika planer står sig när det gäller självrisker, egenavgifter och ersättningsbelopp. Det är också viktigt att förstå begränsningarna i varje försäkring. Fråga ditt försäkringsbolag om du kommer att få täckning för redan existerande tillstånd, akutvård eller eventuella premiehöjningar. Se också till att fråga om tilläggsförsäkringar.

Hur man hittar den billigaste kattförsäkringen

Jämför kattförsäkringarDen dyraste planen täcker nästan allt. Det innebär att din katt kommer att täckas för större sjukvårdskostnader, som cancer och infektioner. Du får också täckning för virusinfektioner, urin- och matsmältningsproblem och till och med begravningskostnader. De dyrare planerna kommer också att utesluta tandvård och regelbundna veterinärkontroller. Så om du har en högklassig katt bör du överväga att skaffa en billigare plan. Men hur kan du hitta den bästa planen för dina behov? Läs vidare för att upptäcka hur du kan spara på din nästa djurförsäkring.

Vissa försäkringar har en årlig självrisk eller en självrisk per olycka. Vissa leverantörer kräver att du betalar en självrisk varje gång du behöver lämna in en skadeanmälan. Det innebär att du måste betala för din katts öroninfektion två gånger. Om den äter en leksak och får en öroninflammation får du betala två gånger självrisken. Se också till att kontrollera det årliga maximibeloppet, vilket är det belopp du kan få i ersättning från din djurförsäkring under ett kalenderår. Ju lägre denna gräns är, desto lägre blir din försäkringskostnad.

Ett annat alternativ är Spot Insurance. Detta onlineföretag erbjuder prisvärda djurförsäkringar för katter. Försäkringen omfattar täckning för ett stort antal sjukdomar och skador, inklusive tandproblem, luftvägsinfektioner och höftledsdysplasi. Du bör dock notera att denna försäkring utesluter täckning för redan existerande sjukdomar. Om du vill veta mer om försäkringens förmåner kan du kolla in Spot Insurance’s offertverktyg. Och om du har flera husdjur kan du spara ännu mer genom att köpa flera försäkringar från en enda leverantör.

Hur man hittar billiga sjukförsäkringar för katter på nätet

Sjukförsäkringar för katter kan vara mycket dyra, men om du är orolig för kostnaderna för veterinärvård kan du enkelt hitta en billig försäkring på nätet. Dessutom täcker de flesta försäkringar rutinundersökningar och olyckor. Det finns också försäkringar som täcker redan existerande sjukdomar. Vissa försäkringar omfattar även tillägg för välbefinnande, men de är inte ekonomiska. Du kan dock fortfarande hitta en billig försäkring på nätet om du är villig att göra lite efterforskningar.

  • Det finns flera olika typer av sjukförsäkringar för husdjur, bland annat olycksfalls- och sjukdomsskydd, årsgräns och livstidstak.
  • Du bör jämföra varje leverantörs policy för att hitta den som passar dina behov och din budget.
  • De flesta försäkringar har en årlig självrisk, medan andra har högre tak per händelse eller livstid.
  • Om du inte gillar villkoren i din försäkring kan du begära återbetalning i upp till 30 dagar.
  • För att begära återbetalning måste du lämna viss information om ditt husdjur, till exempel ålder och allmänt hälsotillstånd.

När du väljer en försäkring bör du jämföra den täckning som erbjuds, självrisker och receptbelagda försäkringar. Även om självriskbaserade försäkringar vanligtvis är de mest prisvärda är de inte alltid det bästa valet för din katt. Du kan välja en försäkring som täcker allt, men då betalar du en högre premie. Om din katt är benägen att drabbas av ett visst tillstånd är det dock viktigt att välja en heltäckande försäkring. Ett heltäckande försäkringsskydd kan hjälpa dig att spara en massa pengar i händelse av en nödsituation och säkerställa ditt husdjurs välbefinnande.

Citat från kattförsäkringar

Det bästa sättet att hitta de bästa kattförsäkringsoffren är att shoppa runt. Vissa försäkringsbolag erbjuder olika försäkringar med olika gränser och självrisker. Notera alla detaljer och jämför deras priser. Du bör också be om deras offerter genom att ange ditt husdjurs namn, ras och allmänna hälsotillstånd. När du har samlat in flera offerter ska du jämföra dem för att hitta den mest lämpliga försäkringen. En heltäckande försäkring kan skydda dig mot oväntade utgifter, inklusive oväntade veterinärräkningar och förlorad inkomst.

Kattförsäkringsofferter baseras på flera faktorer, bland annat ditt husdjurs ålder, storlek, hälsa och personlig information. Vissa försäkringsbolag erbjuder dig rabatter om du äger mer än en katt. Några av de mest populära försäkringsbolagen erbjuder också rabatter för hushåll med flera husdjur och kunder hos USAA. Priserna kan dock vara något högre. I New York kan du få en rabatt på 5 % för årliga betalningar. Alternativt erbjuder Embrace en rabatt på 15 % om du är medlem i USAA.

Kattförsäkringsofferter kan inkludera självriskbetalningar och procentbaserade självrisker. De sistnämnda kan vara dyra, men de kan hjälpa till att täcka kostnaderna för veterinärräkningar om din katt blir sjuk eller försvinner. Vissa försäkringar täcker även annonskostnader och belönar dig om du hittar ditt försvunna husdjur. Även om dessa försäkringar inte omfattar alla företag på marknaden kan de ändå vara mycket fördelaktiga för dig. Kom bara ihåg att kontrollera med ditt försäkringsbolag innan du köper en försäkring.

Kattförsäkringsskydd

Jämför kattförsäkringarOm ditt husdjur är oförsäkrad finns det några saker att leta efter i en kattförsäkring. Täckningsbeloppet kan variera beroende på ålder och ras, och om din katt har några redan existerande sjukdomar kan priset på försäkringen bli högre. Kattförsäkringen är också bättre för kattungar än för äldre katter. När du väljer en kattförsäkring ska du se till att jämföra offerter och välja en som passar din budget. Att använda ett verktyg som Pawlicy Advisor kan hjälpa dig att välja det bästa skyddet för ditt husdjur.

Förekommande sjukdomar är ett vanligt undantag när du köper en djurförsäkring. Generellt sett är förhistoriska tillstånd sådana som uppstått före försäkringens giltighetsdatum. Vissa planer täcker dock vissa redan existerande tillstånd så länge de inträffar under försäkringsperioden. Du kan också hitta en försäkring som täcker skador och kroniska tillstånd som uppstått under din katts ungdom. Om du är osäker på vad ditt husdjur är berättigat till i en kattförsäkring, se till att kontrollera med din veterinär.

Trupanion erbjuder en heltäckande kattförsäkring med en återbetalningsgrad på 90 %. Den täcker nya skador och sjukdomar efter en väntetid. Kunderna måste vänta fem till 30 dagar innan deras katt täcks. Efter det betalar Trupanion direkt till veterinären och skickar en check. Kattförsäkringsbolagen kan också täcka rehabiliterande terapier som yoga och meditation och även hjälpa dig att föda upp ditt husdjur. När du väljer en försäkring ska du se till att tänka på självrisken och hur lång tid du måste vänta.

Reseförsäkring för katter

Om du planerar att ta med din katt på semester bör du överväga att köpa en reseförsäkring för katt. Försäkringen täcker din katts hälsokostnader, t.ex. akuta veterinärkostnader och extra kostnader för vård på kennel eller katthem. Du kan också låta försäkringen ersätta dig för hushållstjänster om ditt husdjur blir sjukt eller skadar sig under semestern. Många försäkringar innehåller dessa funktioner. Läs vidare för att få veta mer. Vi har lyft fram fördelarna med en djurförsäkring för att resa med din katt.

Big Cat förstår att ingen resa är den andra lik och har därför skapat en försäkring som erbjuder ett omfattande skydd för alla typer av resenärer. Travel Plan by Cat 70 erbjuder en mängd olika förmåner för alla typer av resenärer, inklusive hög medicinsk täckning, förmåner för avbokning av resa, bagageförsening och förlust av personliga föremål. Cat 70 är försäkrad av Starr Indemnity & Liability Company, ett av världens största försäkringsbolag. Dess A-rating innebär att du är täckt om något oväntat händer.

Nationwide Pet Insurance är ett annat populärt alternativ. Den täcker en rad vanliga sjukdomar, kroniska tillstånd och holistiska behandlingar och kan ersätta upp till 90 % av veterinärkostnaderna. Den här planen är tillgänglig över hela världen och erbjuder flexibla planer. En av de bästa egenskaperna hos denna plan är att den täcker vaccinationer samt vissa ärftliga sjukdomar. De flesta försäkringsplaner täcker inte kosmetiska ingrepp eller avel, men du kan överföra din försäkring om du flyttar till en ny stad. Healthy Paws skänker också regelbundet donationer till hemlösa djur.

Länkar till olika kattförsäkringar

Konsumenternas.se

Agria.se

Manypets.se