Så förändrar våra mountainbikes omvärlden

Så förändrar våra mountainbikes omvärlden

Genom att förespråka cyklingen och få fler människor att börja cykla, gynnas inte bara vi cyklister utan även samhället i stort. Idag ligger MTB-sporten i framkant när det gäller att åstadkomma förändring. Här berättar vi hur.

Samhällen med MTB-spår är attraktiva för privatpersoner och företag

Att företag är till för att tjäna pengar känner vi alla till. Smarta företag förstår att deras anställda är lyckligare när företaget är verksamt i ett samhälle med en högre livskvalitet. Det är också ett välkänt faktum att företag med anställda som tränar har mer hälsosamma anställda. Dessa är nycklarna för att skapa ett framgångsrikt företag. Och egentligen är det väldigt enkelt – glada och hälsosamma medarbetare är mer produktiva, behåller sina jobb en längre tid och har mindre sjukfrånvaro. Det innebär att de i det långa loppet utgör en mindre utgift för företaget.

Även för privatpersoner kan ett samhälle med MTB-spår vara mer attraktivt än ett samhälle utan spår. Genom anläggandet av ett MTB-spår kan även andra personer vilja ge sig ut i naturen i större utsträckning. Bland annat löpare, vandrare och familjer som är ute och promenerar med hundar och barn har en tendens att oftare komma ut i det fria om det finns MTB-spår att gå och springa på.

Cykling ger en mer hälsosam befolkning

Detta känner du förstås redan till, men det är ändå värt att betona att personer som regelbundet cyklar, särskilt de som ägnar sig åt MTB-cykling, är mer hälsosamma än personer som är mindre fysiskt aktiva. Alla friska människor som skaffar en mountainbike och börjar cykla kommer åtnjuta en hel rad med hälsofördelar. Ju längre du fortsätter cyklar, desto mer tjänar du också på det.

Hjärt-kärlsjukdomar utgör en av vår tids största hot mot den enskilda individens liv och hälsa. Det enklaste och mest effektiva sättet att förebygga hjärt-kärlsjukdomar och andra livsstilsrelaterade sjukdomar är genom regelbunden fysisk aktivitet. Om du redan har till exempel åderförkalkning, kan cykling dessutom vara den bästa träningsformen genom vilken du kan förbättra din hälsa. Forskning har visat att en förbättring av blodcirkulationen kan till och med vara bättre än att genom ett kirurgiskt ingrepp skaffa en stent om du lider av detta sjukdomstillstånd.

Ta tag I din vardag, köp en cykel och bege dig ut och förbättra din hälsa, det är aldrig för sent.

Lämna ett svar