Flera i rad

En råkall novembereftermiddag kom familjerna Andersson och Bengtsson nerför Gråvädersvägen på väg till samlingsplatsen, bingolokalen på hörnan där de ofta var. De hälsade glatt på herr och fru Cederholm och se där, hela familjen Davidsson var också på plats. Stolar skrapade i betonggolvet och sorlet steg i takt med tiden som gick. Plötsligt hördes den välkända rösten från idrottsföreningens ordförande i de knastriga högtalarna. ”Välkomna till söndagsbingo!” Det var så allt började i början av sextiotalet när människor över hela landet samlades för att umgås med fika och spänning som ingredienser. Ett enkelt sätt att socialisera och kanske lära känna de nyinflyttade grannarna, att få komma bort från den hektiska vardagen med alla uppsatta mål och ouppfyllda kvoter.

Världen är spelplatsen

Från och med året då Tipsbingo, ett bingospel online, introducerades har utvecklingen fortsatt uppåt. Vi har en teknik som ständigt når nya höjder i form av smarta telefoner och fri uppkoppling på hotell och på kollektivtrafik. Utbudet på internet är enormt och lockar med större vinster än någon bingohall någonsin kunnat stoltsera med. Vid insättningarna erhålls bonusar och gratisrundor. Behövs en paus från bingospelandet erbjuds virtuella enarmade banditer som underhållning. Gemensamt för de båda spelvarianterna är: Ju högre insats – ju större avkastning. Det finns ingen anledning att hålla sig inom landets gränser. Bingo-online sträcker sig över hela jordklotet. Reglerna är enkla. Fem siffror i rad, vågrätt eller lodrätt.

Flugan som överlevde

Vad gör bingo populärt? Varför har det som många trodde var en tillfällig fluga i början av sextiotalet överlevt årtionde efter årtionde? Kan det bero på att ingen kan styra över resultatet? Människan kan styra sitt liv och bestämma resultatet i många avseenden men när det kommer till bingo, hur enkelt det än är, så kan den aldrig sia om utgången. Det blir en verklighetsflykt utan planering men med chans att tjäna pengar. Och bingo på nätet kommer överleva i takt med ökade jackpots, fler freespins och möjligheter till andra spel.

Lämna ett svar