Blir friskare med infraröd bastu

Blir friskare med infraröd bastu

Att basta för att få en bättre hälsa är kanske ingen självklar tanke. Det är dock något en infraröd bastu kan hjälpa till med, då regelbundna besök i en sådan har visat sig kunna ge många olika hälsofördelar. Till exempel kan infraröd bastu stärka hjärta och kärl samt fungera effektivt för den med kroniska hudsjukdomar. Läs mer här!

Vad är en infraröd bastu?

Skillnaden mellan en infraröd bastu och en ”vanlig” är uppvärmningsmetoden. I den infraröda varianten finns infrarött ljus (strålar) som genererar värme – dock i mycket lägre temperatur än vad som ofta finns i en vanlig bastu. Infraröda strålar värmer upp kroppen på djupet så känslan bli varm och behaglig även om temperaturen inte är lika hög.

Bra för blodcirkulation och hjärta

Att basta i en infraröd bastu har visat sig kunna ge en rad olika positiva effekter på hälsan. Bland annat hjälper man blodcirkulationen att komma igång samtidigt som det i sin tur stärker hjärta och kärl. Regelbundna besök kan även hjälpa till att sänka ett högt blodtryck, samt höja ett väldigt lågt blodtryck.

Lättar upp spända muskler och onda leder

Det faktum att dom infraröda strålarna tränger direkt ner i huden, istället för att kroppen värms upp av varmluft, fungerar utmärkt som hjälp även för den som upplever smärta eller  problem med stela muskler och leder.

Strålarna tar sig ända in i vävnaderna och därmed mjukas kroppen upp inifrån. Att basta i en infraröd bastu och få effekt funkar både för den med kroniska ledsjukdomar så som reumatism, men också för den som har tillfälligt ont i kroppen, kanske i form av träningsvärk.

Hjälper för den med hudproblem

Ökad blodcirkulation som nämndes tidigare är inte bara bra för kärl och hjärta utan också mot flera andra problem. Tillsammans med att man rensar kroppen på gifter när man bastar i en infraröd bastu så mår huden bättre och blir friskare. Tilltäppta porer öppnas upp, gifter rensas ut och hård och torr hud mjukas på så vis upp.

Det finns många fördelar med att basta i en infraröd bastu och det finns till och med läkare som rekommenderar patienter med olika problem att prova. Förutom ovan nämna hälsoeffekter finns även följande fördelar:

  • Kan öka ämnesomsättningen
  • Bättre immunförsvar
  • Avslappnande vid stress och utmattning

Lämna ett svar