Få en trygg vardag med rätt sorts dörr

Människan är en vän av trygghet. Vi vill gärna undvika situationer där vi känner oss oskyddade eller hotade – och det är därför vi på olika sätt försöker värja oss mot olika faror. Hemmet är den plats där vi ska kunna känna oss trygga, inom husets fyra väggar och våra barn ska kunna leka i lugn och ro efter skolan i väntan på att en vuxen kommer hem från jobbet. Vi vill även veta att våra nära och kära, som kanske bor på andra sidan stan, är trygga och säkra i sina hem. För att sova gott om natten är det skönt att veta att dörren till bostaden är säker och stänger ute både inbrottstjuvar och andra olägenheter som trafikbuller eller cigarettrök.

Säkerhetsdörren kan vara svaret

En säkerhetsdörr ger din bostad ett extra bra skydd mot dessa problem. Certifierade säkerhetsdörrar ska även ge skydd mot brand och brandgas, så om det skulle bryta ut en eldsvåda i trapphuset är du och din familj ändå säkrade från att brandgas ska slippa in i er lägenhet – tack vare säkerhetsdörrens brandskyddsförmåga. Därför är det viktigt vid köp och installation av säkerhetsdörr att den är typgodkänd och att det även finns bevis för detta. Du vill ju ändå ha det bästa möjliga skyddet för dig själv och din familj. Är du fastighetsägare ligger det även i ditt intresse att dörrarna till dina hyreslägenheter är certifierade och monterade av kunniga personer, eftersom du då kan känna dig trygg med att dörrarna uppfyller de krav som ställs i gällande lagar och föreskrifter.

Fördelarna med säkerhetsdörrar:

  • Skyddar mot inbrott, brand, brandgas och buller
  • Finns i många olika utseenden som går att anpassa för just dina behov
  • Säkerhetsdörrar i trä sparar energi eftersom de är värmeisolerande
  • Lätta att öppna tack vare att låskolven inte belastas och därmed krävs ytters lite handkraft för att vrida runt nyckeln
  • Skapar trygghet för dig och din familj, som kan sova lugnt om natten med vetskapen om att inbrottstjuven inte kommer genom er dörr

 

Går ni i husbyggartankar, eller är i startgroparna inför en renovering, välj dörr med omtanke. Pruta inte på säkerheten, eftersom det är vetskapen om att du själv och din familj är trygga som gör att resten av livet löper smärtfritt, när du själv slipper oroa dig för inbrottstjuvar eller bränder.

Posted in hus

Lämna ett svar