Olika företag som erbjuder catering i Stockholm

På jakt efter catering i Stockholm? Då finns minst sagt många alternativ både vad gäller typ av mat och företag som erbjuder den. Det finns stora likaväl som små firmor som satsar helhjärtat på denna verksamhet samt restauranger som erbjuder det som ett komplement. Dessutom erbjuds det hos flera matvaruaffärer.

Catering i Stockholm från cateringfirma

Det kan vara svårt att avgöra hur många företag i Stockholm som erbjuder catering. Detta eftersom det är svårt att dra en tydlig gräns. Krävs det att de enbart erbjuder catering eller ska även matvarubutikerna räknas med? Många gånger räknas enbart så kallade cateringfirmor – dvs de som primär ar denna verksamhet. Dessa kan exempelvis erbjuda:

  • Bufféer
  • Mingelmat/Snittar
  • Hela rätter, tex trerätters

Det finns också firmor som erbjuder catering i Stockholm som valt en smalare väg, och som till exempel kanske bara erbjuder vegetariska rätter eller bara rätter som innehåller fisk och skaldjur.

Mat från restauranger

Det finns också många restauranger som erbjuder catering och ofta finns då restaurangens koncept även i den maten som köps som catering. Om en beställning gäller för ett större sällskap, till exempel inför ett bröllop, brukar man dock kunna skräddarsy en meny utefter egna önskemål.

Detta brukar också vara ett alternativ hos en del cateringfirmor och kan vara en bra väg att gå om man vill bjuda gästerna på något annorlunda eller helt enkelt på något som inte finns att hitta i utbudet.

Att beställa från matvaruaffär

Sist men inte minst – något som blivit vanligt när det kommer till catering, både i Stockholm och i andra städer, är att det går att beställa via större matvaruaffärer. Detta är inte helt sällan det billigaste alternativet men för den sakens skull behöver det absolut inte vara sämre.

Hos mataffärerna hittar man ofta bufféer med kall mat, så som kycklingspett, rostbiff och liknande men det kan såklart skilja sig mellan olika affärer.

Många saker som ser olika ut

För den som planerar att beställa catering finns alltså mycket att välja bland och det kan vara bra att tänka på att det är mycket som kan skilja sig mellan olika företag. Både cateringfirmor och restauranger är i regel dyrare än matvaruaffärerna men erbjuder i stället ”finare” mat av bättre kvalitet.

Lämna ett svar